Atletiek

(Aangepast) sporten in algemene zin is gezond, maar de atletieksport heeft als voordeel dat het veelzijdig is en iedere persoon met een lichamelijke beperking kan terecht bij deze sportafdeling. Daarnaast is atletiek vooral ook heel puur. Het voordeel van atletiek is dat je gemakkelijk op alle leeftijden in kunt stromen. Voor een ieder is er wel een geschikt onderdeel te beoefenen.Aangepast sporten betekent bij ons sporten/trainen op wedstrijd- of recreatief niveau onder goede begeleiding. Voor mensen met een visuele beperking verwachten wij dat zij zelf zorgen voor eigen ondersteuning en actieve sportbegeleiding tijdens de trainingen en wedstrijden.Lopende atleten

Naast de wheelers en handbikers hebben we ook een groep lopende atleten. Samen vormen we de atletiekafdeling binnen de GSC Emmen. De groep lopende atleten met verschillende lichamelijke beperkingen zijn voornamelijk recreatief actief op de atletiekbaan. De trainersstaf / begeleiding zijn ook in staat om met behulp van trainingsschema’s en gerichte training jou naar een hoger sportniveau te brengen om deel te kunnen nemen aan (internationale)wedstrijden.Contact

Ben je enthousiast geworden neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs. Samen met de wheelers, handbikers en racerunners zijn wij iedere zaterdagochtend te vinden van 09.00 – 11.00 uur op de atletiekbaan, Ullivi 1 in Emmen. (Sportpark Meerdijk). Je bent van harte welkom.

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Social Media

Gsc Emmen
Gsc Emmen8 maanden geleden
Een tijdje niet kunnen sporten? Ook in huis zijn er mogelijkheden om door te gaan met je favoriete sport!
Gsc Emmen
2020 Indoor Sport
Een tijdje niet naar de sportschool? Niet naar de Sportclub? Geen nood: Sport gewoon bij jou thuis! Indoor Sport!
youtube.com
Gsc Emmen
Gsc Emmen9 maanden geleden
Sportdorp update:

Afgelopen woensdag zaten we weer met elkaar om tafel en bespraken onder andere de volgende punten:

- Op 23 mei zal de inmiddels jaarlijkse sportmarkt weer georganiseerd worden, in het zwembad. Meer info hierover volgt.

- De TTV Olympia schaft, met steun vanuit sportdorp, een tafel aan die geschikt is voor mensen met een beperking, waardoor ook rolstoelers kunnen tafeltennisen.

- Het beachveld van het zwembad krijgt een grondige renovatie, er zal nieuw zand gestort worden, er komt nieuwe belijning en een nieuw net.

- Naar aanleiding van bovenstaande ontwikkeling schaft de tennisvereniging materiaal aan om ook actief gebruik te kunnen maken van het beachveld.

- Hapec heeft besloten dit jaar weer mee te doen aan de Diabetes Challenge. De informatiebijeenkomst is gepland op dinsdag 14 april om 18.30 uur in MFC De Deele. Mensen die zich willen aanmelden en/of vragen hebben zijn welkom op deze avond. De Diabetes Challenge is gratis.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Kijk ook eens op onze vernieuwde website.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Ook dit jaar doen er 'racerunners' mee tijdens de Kids Run! De kids die gebruik maken van een racerunner hebben een lichamelijke beperking waardoor zij niet, of niet geheel zelfstandig, kunnen lopen of handlopen. Dit is door de racerunner wel mogelijk. Ze zijn al aan het trainen voor de Kids Run. Super tof dat jullie er weer bij zijn!

#kidsrun #racerunners #4mijlvanemmen
Gsc Emmen
Gsc Emmen11 maanden geleden
Voetballen tijdens racerunnen. Met de voetballen van FC Emmen
Gsc Emmen