Over GSC

De Gehandicapten Sportclub Emmen (GSC Emmen of GSC) is, zoals de naam al doet vermoeden een sportvereniging voor mensen met een beperking. De GSC is ruim 50 jaar geleden ontstaan vanuit de overtuiging dat iedereen moet kunnen sporten. Juist in deze maatschappij waarin steeds meer mensen, met name met een beperking thuis blijven zitten en minder bewegen is dit uitermate belangrijk. Niet alleen lichamelijk, maar bijvoorbeeld ook voor het sociale contact en het verminderen van stress. De GSC zet zich in om op een open en toegankelijke manier sport beschikbaar te maken, hebben en houden.


Waar begonnen is met enkele sporters binnen één sport, is de GSC inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met circa 100 leden van alle leeftijden in 7 verschillende sportdisciplines. De sporten worden zowel recreatief als op (hoog) wedstrijdniveau beoefend. Hierdoor is er voor ieder een “aangepaste” sport die bij hem of haar past. Of het je nu gaat om hoog te presteren of om samen met anderen te in- en ontspannen in een recreatieve sport, bij de Gehandicapten Sportclub Emmen ben je aan het juiste adres.


De vereniging kenmerkt zich door een open, sportieve sfeer met het oog voor de sporter, kijken naar de mogelijkheden om het beste uit jezelf en de ander te kunnen halen.

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Social Media

Gsc Emmen
Gsc Emmen8 maanden geleden
Een tijdje niet kunnen sporten? Ook in huis zijn er mogelijkheden om door te gaan met je favoriete sport!
Gsc Emmen
2020 Indoor Sport
Een tijdje niet naar de sportschool? Niet naar de Sportclub? Geen nood: Sport gewoon bij jou thuis! Indoor Sport!
youtube.com
Gsc Emmen
Gsc Emmen9 maanden geleden
Sportdorp update:

Afgelopen woensdag zaten we weer met elkaar om tafel en bespraken onder andere de volgende punten:

- Op 23 mei zal de inmiddels jaarlijkse sportmarkt weer georganiseerd worden, in het zwembad. Meer info hierover volgt.

- De TTV Olympia schaft, met steun vanuit sportdorp, een tafel aan die geschikt is voor mensen met een beperking, waardoor ook rolstoelers kunnen tafeltennisen.

- Het beachveld van het zwembad krijgt een grondige renovatie, er zal nieuw zand gestort worden, er komt nieuwe belijning en een nieuw net.

- Naar aanleiding van bovenstaande ontwikkeling schaft de tennisvereniging materiaal aan om ook actief gebruik te kunnen maken van het beachveld.

- Hapec heeft besloten dit jaar weer mee te doen aan de Diabetes Challenge. De informatiebijeenkomst is gepland op dinsdag 14 april om 18.30 uur in MFC De Deele. Mensen die zich willen aanmelden en/of vragen hebben zijn welkom op deze avond. De Diabetes Challenge is gratis.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Kijk ook eens op onze vernieuwde website.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Ook dit jaar doen er 'racerunners' mee tijdens de Kids Run! De kids die gebruik maken van een racerunner hebben een lichamelijke beperking waardoor zij niet, of niet geheel zelfstandig, kunnen lopen of handlopen. Dit is door de racerunner wel mogelijk. Ze zijn al aan het trainen voor de Kids Run. Super tof dat jullie er weer bij zijn!

#kidsrun #racerunners #4mijlvanemmen
Gsc Emmen
Gsc Emmen11 maanden geleden
Voetballen tijdens racerunnen. Met de voetballen van FC Emmen
Gsc Emmen