Over GSC

De Gehandicapten Sportclub Emmen (GSC Emmen of GSC) is, zoals de naam al doet vermoeden een sportvereniging voor mensen met een beperking. De GSC is ruim 50 jaar geleden ontstaan vanuit de overtuiging dat iedereen moet kunnen sporten. Juist in deze maatschappij waarin steeds meer mensen, met name met een beperking thuis blijven zitten en minder bewegen is dit uitermate belangrijk. Niet alleen lichamelijk, maar bijvoorbeeld ook voor het sociale contact en het verminderen van stress. De GSC zet zich in om op een open en toegankelijke manier sport beschikbaar te maken, hebben en houden.


Waar begonnen is met enkele sporters binnen één sport, is de GSC inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met circa 100 leden van alle leeftijden in 7 verschillende sportdisciplines. De sporten worden zowel recreatief als op (hoog) wedstrijdniveau beoefend. Hierdoor is er voor ieder een “aangepaste” sport die bij hem of haar past. Of het je nu gaat om hoog te presteren of om samen met anderen te in- en ontspannen in een recreatieve sport, bij de Gehandicapten Sportclub Emmen ben je aan het juiste adres.


De vereniging kenmerkt zich door een open, sportieve sfeer met het oog voor de sporter, kijken naar de mogelijkheden om het beste uit jezelf en de ander te kunnen halen.

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Social Media

Gsc Emmen
Gsc Emmen2 weken geleden
Kijk ook eens op onze vernieuwde website.
Gsc Emmen
Gsc Emmen1 maand geleden
Ook dit jaar doen er 'racerunners' mee tijdens de Kids Run! De kids die gebruik maken van een racerunner hebben een lichamelijke beperking waardoor zij niet, of niet geheel zelfstandig, kunnen lopen of handlopen. Dit is door de racerunner wel mogelijk. Ze zijn al aan het trainen voor de Kids Run. Super tof dat jullie er weer bij zijn!

#kidsrun #racerunners #4mijlvanemmen
Gsc Emmen
Gsc Emmen1 maand geleden
Voetballen tijdens racerunnen. Met de voetballen van FC Emmen
Gsc Emmen
Gsc Emmen
Gsc Emmen4 maanden geleden
Zaterdag 2 nov. In Assen de eerste racerunner wedstrijden van het noorden. Assen, GSC-Emmen en Hengelo
Gsc Emmen
Gsc Emmen4 maanden geleden
Conditietesten Racerunners door het onderzoeks team. De conditietesten geven flinke stappen vooruit