Geschiedenis

Voor 1966 was er in Emmen beperkt de mogelijkheid voor mensen met een beperking om in verenigingsverband te sporten. Door een groeiende vraag om ook in Emmen iets te kunnen ondernemen was het op 26 maart 1966 een feit. Onder de naam I.S.C., wat een afkorting is voor Invaliden Sport Club Emmen, was zitvolleybal met 7 leden de eerste aangepaste sport van de vereniging. Dankzij de inzet van toegewijde personen werd in de opvolgende jaren de sporten tafeltennis en vervolgens zwemmen toegevoegd. Door de jaren heen zijn er diverse sporten bijgekomen en verdwenen. Dankzij de inzet enthousiaste vrijwilligers is vereniging door de jaren heen gegroeid en telt de vereniging op het moment dan ook 7 takken van sport en circa 100 leden.


De vereniging heeft door de jaren veel meegemaakt. De naam is bijvoorbeeld gewijzigd van I.S.C. naar Gehandicapten sportclub Emmen (GSC). Daarnaast heeft de vereniging zichzelf en Emmen internationaal op de kaart gezet als een ondernemende vereniging met oog voor het aangepast sporten. Zo zijn in samenwerking met de EAC de Sperwers, AAC ’61, gemeenten Assen en Emmen en de provincie Drenthe De Wereldspelen met een groot succes naar Drenthe gekomen. Hierop volgend zijn in de jaren ’90 diverse keren de Nederlandse Kampioenschappen atletiek in Emmen en Assen georganiseerd. Daarnaast is Emmen de afgelopen jaren de gastheer geweest van de worldcup paracycling.


Niet alleen de vereniging zelf, maar ook sporters en teams hebben door de jaren heen zichzelf laten zien. Er zijn topprestaties geleverd door individuele sporters en teams van de vereniging op nationaal, wereld en paralympisch niveau. Bepaalde sporten zijn er bij gekomen, bepaalde sporten zijn verdwenen maar het hart van de vereniging is altijd blijven bestaan. Met oog voor de sporter en te denken in mogelijkheden

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Social Media

Gsc Emmen
Gsc Emmen8 maanden geleden
Een tijdje niet kunnen sporten? Ook in huis zijn er mogelijkheden om door te gaan met je favoriete sport!
Gsc Emmen
2020 Indoor Sport
Een tijdje niet naar de sportschool? Niet naar de Sportclub? Geen nood: Sport gewoon bij jou thuis! Indoor Sport!
youtube.com
Gsc Emmen
Gsc Emmen9 maanden geleden
Sportdorp update:

Afgelopen woensdag zaten we weer met elkaar om tafel en bespraken onder andere de volgende punten:

- Op 23 mei zal de inmiddels jaarlijkse sportmarkt weer georganiseerd worden, in het zwembad. Meer info hierover volgt.

- De TTV Olympia schaft, met steun vanuit sportdorp, een tafel aan die geschikt is voor mensen met een beperking, waardoor ook rolstoelers kunnen tafeltennisen.

- Het beachveld van het zwembad krijgt een grondige renovatie, er zal nieuw zand gestort worden, er komt nieuwe belijning en een nieuw net.

- Naar aanleiding van bovenstaande ontwikkeling schaft de tennisvereniging materiaal aan om ook actief gebruik te kunnen maken van het beachveld.

- Hapec heeft besloten dit jaar weer mee te doen aan de Diabetes Challenge. De informatiebijeenkomst is gepland op dinsdag 14 april om 18.30 uur in MFC De Deele. Mensen die zich willen aanmelden en/of vragen hebben zijn welkom op deze avond. De Diabetes Challenge is gratis.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Kijk ook eens op onze vernieuwde website.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Ook dit jaar doen er 'racerunners' mee tijdens de Kids Run! De kids die gebruik maken van een racerunner hebben een lichamelijke beperking waardoor zij niet, of niet geheel zelfstandig, kunnen lopen of handlopen. Dit is door de racerunner wel mogelijk. Ze zijn al aan het trainen voor de Kids Run. Super tof dat jullie er weer bij zijn!

#kidsrun #racerunners #4mijlvanemmen
Gsc Emmen
Gsc Emmen11 maanden geleden
Voetballen tijdens racerunnen. Met de voetballen van FC Emmen
Gsc Emmen