E-Hockey

Elektrisch rolstoelhockey wordt gespeeld door mensen met een lichamelijke beperking die afhankelijk zijn van een rolstoel. Rolstoelhockey geeft sportieve uitdagingen en biedt dynamiek. Elektrisch rolstoelhockey werkt als volgt: Twee teams van 4 of 5 spelers spelen tegen elkaar in een zaal, met een lichte stick en een plastic bal. Voor spelers met weinig kracht in hun armen of handen wordt een aparte stick onderaan de rolstoel bevestigd, een zogenaamde T-stick. Het team wat namens de G.S.C. deelneemt aan de competitie heet ‘The E-team Emmen’.

ehockey-1


De E-hockey competitie

Voor E-hockey bestaat er in Nederland een uitgebreide competitie. De competitie is in verschillende klasse ingedeeld. In Nederland kennen we de Hoofdklasse en de Overgangsklasse. Deze klasse spelen een landelijke competitie en hebben 7 competitiedagen met meerdere wedstrijden op een dag per jaar. Het 1e team van de G.S.C. speelt in de landelijke Hoofdklasse.
Hiernaast hebben we nog 3 regio’s (Midden, Oost en Zuid) welke allen een 1e , 2e en 3e klasse kennen. De regio heeft de competitiedagen verdeeld over 5 dagen met verschillende wedstrijden op een dag. De nummer 1 en 2 uit de 1e klasse spelen op het einde van het jaar nog de Nederlandse Kampioenschappen. Hier nemen ze het op tegen de andere nummer 1 en 2’s uit de andere regio’s en een aantal teams uit de Overgangsklasse. Tijdens deze dag strijden de teams om de titel Nederlands Kampioen 1e klasse en om promotie naar de Overgangsklasse. Het 2e en 3e team van The E-team spelen in de 1e klasse in Regio Oost.Toernooien

Elk jaar vindt er in Nederland het bekertoernooi plaats. Alle teams uit Nederland kunnen zich hier voor inschrijven en kunnen strijden om de titel “Bekerwinnaar”. Door het jaar heen worden er door verschillende teams uit verschillende landen internationale toernooien georganiseerd. Wij doen hier graag aan mee om zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen, ons te kunnen meten met de andere landen, ervaring op te doen en voor de teambuilding,Trainingen

Een ieder die belangstelling heeft voor rolstoelhockey is van harte welkom op een competitiewedstrijd, maar natuurlijk ook tijdens de wekelijkse training op zaterdagmiddag voor onze teams van 14.00 – 16.30 uur in Sportcomplex Meersport gelegen in de wijk Emmermeer aan de Middenhaag 2 in Emmen.
Naast een eigen Facebookpagina en Instagram heeft The E-team ook een eigen site waar meer informatie te vinden is evenals uitslagen en foto’s deze kun je vinden op www.theeteamemmen.nlAgenda

Hieronder vindt u de agenda met daarin de activiteiten die de komende tijd worden georganiseerd door de G.S.C. of waar leden van de G.S.C. te vinden zullen zijn.

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Social Media

Gsc Emmen
Gsc Emmen8 maanden geleden
Een tijdje niet kunnen sporten? Ook in huis zijn er mogelijkheden om door te gaan met je favoriete sport!
Gsc Emmen
2020 Indoor Sport
Een tijdje niet naar de sportschool? Niet naar de Sportclub? Geen nood: Sport gewoon bij jou thuis! Indoor Sport!
youtube.com
Gsc Emmen
Gsc Emmen9 maanden geleden
Sportdorp update:

Afgelopen woensdag zaten we weer met elkaar om tafel en bespraken onder andere de volgende punten:

- Op 23 mei zal de inmiddels jaarlijkse sportmarkt weer georganiseerd worden, in het zwembad. Meer info hierover volgt.

- De TTV Olympia schaft, met steun vanuit sportdorp, een tafel aan die geschikt is voor mensen met een beperking, waardoor ook rolstoelers kunnen tafeltennisen.

- Het beachveld van het zwembad krijgt een grondige renovatie, er zal nieuw zand gestort worden, er komt nieuwe belijning en een nieuw net.

- Naar aanleiding van bovenstaande ontwikkeling schaft de tennisvereniging materiaal aan om ook actief gebruik te kunnen maken van het beachveld.

- Hapec heeft besloten dit jaar weer mee te doen aan de Diabetes Challenge. De informatiebijeenkomst is gepland op dinsdag 14 april om 18.30 uur in MFC De Deele. Mensen die zich willen aanmelden en/of vragen hebben zijn welkom op deze avond. De Diabetes Challenge is gratis.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Kijk ook eens op onze vernieuwde website.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Ook dit jaar doen er 'racerunners' mee tijdens de Kids Run! De kids die gebruik maken van een racerunner hebben een lichamelijke beperking waardoor zij niet, of niet geheel zelfstandig, kunnen lopen of handlopen. Dit is door de racerunner wel mogelijk. Ze zijn al aan het trainen voor de Kids Run. Super tof dat jullie er weer bij zijn!

#kidsrun #racerunners #4mijlvanemmen
Gsc Emmen
Gsc Emmen11 maanden geleden
Voetballen tijdens racerunnen. Met de voetballen van FC Emmen
Gsc Emmen