Wheelen & Handbiken

Wheelen

Wheelen of ook wel genaamd rolstoelracen is een onderdeel van de gehandicaptensport die rolstoelgebruikers in staat stelt om mee te doen aan de loopafstanden binnen de atletiek. Deze sport wordt uitgevoerd in een zogenaamde wheeler of racerolstoel. De afstanden gaan van de 100m tot en met de marathon. Over het algemeen kunnen alle afstanden worden beoefend. Deze sport wordt zoals de meeste sporten beoefend in verschillende klassen gericht op bepaalde handicaps zoals: CP, dwarslaesie en amputatie. De meeste van onze atleten gebruiken dagelijks ook hulpmiddelen.
De trainingen worden gehouden op zaterdagochtend van negen uur tot elf uur.

Handbiken

Handbiken oftewel rolstoelfietsen is een sport die voortkomt uit het wielrennen. Deze sport wordt algemeen uitgevoerd met verschillende handbikes het wel bekendste model is het koppelstuk die op een normale rolstoel word geplaatst deze is tevens te verkrijgen met ondersteuning. Deze worden vaak ook dagelijks gebruik gebruikt om langere afstanden af te leggen of om gewoon lekker te fietsen.


Voor de sport heb je de vastframe handbike. Deze versie is ontworpen de wedstrijdversie om nog meer snelheid te kunnen maken en komt voor in verschillende varianten. Zo is er de “kniezit versie” waar de rijder zoals de naam zegt op zijn knieën zit en de “ligbike” waar de rijder feitelijk in ligt. Door deze verschillende ontwerpen kan iedereen die beperkt is in zijn of haar onderlichaam aan handbiken deelnemen.


De handbikegroep van de GSC vooral gefocust op lekker toeren en samen trainen. Verder worden er ook door een aantal sporters (internationale) wedstrijden gereden. Net als bij het wheelen zijn de handbikers onderverdeeld naar handicap en fysiek vermogen. Hierdoor kan ieder op zijn eigen niveau trainen en deelnemen.


Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of kom gewoon een keer kijken of vrijblijvend meetrainen. We hebben handbikes klaarstaan zodat direct mee kunt doen.


Onze trainingslocaties zijn
Zomerseizoen
Atletiekbaan De Sperwers
Uilevi 1
7825 SC Emmen

Winterseizoen
Sporthal Veenoord
Nieuweweg 5
7844 NA Veenoord

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Social Media

Gsc Emmen
Gsc Emmen8 maanden geleden
Een tijdje niet kunnen sporten? Ook in huis zijn er mogelijkheden om door te gaan met je favoriete sport!
Gsc Emmen
2020 Indoor Sport
Een tijdje niet naar de sportschool? Niet naar de Sportclub? Geen nood: Sport gewoon bij jou thuis! Indoor Sport!
youtube.com
Gsc Emmen
Gsc Emmen9 maanden geleden
Sportdorp update:

Afgelopen woensdag zaten we weer met elkaar om tafel en bespraken onder andere de volgende punten:

- Op 23 mei zal de inmiddels jaarlijkse sportmarkt weer georganiseerd worden, in het zwembad. Meer info hierover volgt.

- De TTV Olympia schaft, met steun vanuit sportdorp, een tafel aan die geschikt is voor mensen met een beperking, waardoor ook rolstoelers kunnen tafeltennisen.

- Het beachveld van het zwembad krijgt een grondige renovatie, er zal nieuw zand gestort worden, er komt nieuwe belijning en een nieuw net.

- Naar aanleiding van bovenstaande ontwikkeling schaft de tennisvereniging materiaal aan om ook actief gebruik te kunnen maken van het beachveld.

- Hapec heeft besloten dit jaar weer mee te doen aan de Diabetes Challenge. De informatiebijeenkomst is gepland op dinsdag 14 april om 18.30 uur in MFC De Deele. Mensen die zich willen aanmelden en/of vragen hebben zijn welkom op deze avond. De Diabetes Challenge is gratis.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Kijk ook eens op onze vernieuwde website.
Gsc Emmen
Gsc Emmen10 maanden geleden
Ook dit jaar doen er 'racerunners' mee tijdens de Kids Run! De kids die gebruik maken van een racerunner hebben een lichamelijke beperking waardoor zij niet, of niet geheel zelfstandig, kunnen lopen of handlopen. Dit is door de racerunner wel mogelijk. Ze zijn al aan het trainen voor de Kids Run. Super tof dat jullie er weer bij zijn!

#kidsrun #racerunners #4mijlvanemmen
Gsc Emmen
Gsc Emmen11 maanden geleden
Voetballen tijdens racerunnen. Met de voetballen van FC Emmen
Gsc Emmen