Wheelen & Handbiken

Wheelen

Wheelen of ook wel genaamd rolstoelracen is een onderdeel van de gehandicaptensport die rolstoelgebruikers in staat stelt om mee te doen aan de loopafstanden binnen de atletiek. Deze sport wordt uitgevoerd in een zogenaamde wheeler of racerolstoel. De afstanden gaan van de 100m tot en met de marathon. Over het algemeen kunnen alle afstanden worden beoefend. Deze sport wordt zoals de meeste sporten beoefend in verschillende klassen gericht op bepaalde handicaps zoals: CP, dwarslaesie en amputatie. De meeste van onze atleten gebruiken dagelijks ook hulpmiddelen.
De trainingen worden gehouden op zaterdagochtend van negen uur tot elf uur.

Handbiken

Handbiken oftewel rolstoelfietsen is een sport die voortkomt uit het wielrennen. Deze sport wordt algemeen uitgevoerd met verschillende handbikes het wel bekendste model is het koppelstuk die op een normale rolstoel word geplaatst deze is tevens te verkrijgen met ondersteuning. Deze worden vaak ook dagelijks gebruik gebruikt om langere afstanden af te leggen of om gewoon lekker te fietsen.


Voor de sport heb je de vastframe handbike. Deze versie is ontworpen de wedstrijdversie om nog meer snelheid te kunnen maken en komt voor in verschillende varianten. Zo is er de “kniezit versie” waar de rijder zoals de naam zegt op zijn knieën zit en de “ligbike” waar de rijder feitelijk in ligt. Door deze verschillende ontwerpen kan iedereen die beperkt is in zijn of haar onderlichaam aan handbiken deelnemen.


De handbikegroep van de GSC vooral gefocust op lekker toeren en samen trainen. Verder worden er ook door een aantal sporters (internationale) wedstrijden gereden. Net als bij het wheelen zijn de handbikers onderverdeeld naar handicap en fysiek vermogen. Hierdoor kan ieder op zijn eigen niveau trainen en deelnemen.


Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of kom gewoon een keer kijken of vrijblijvend meetrainen. We hebben handbikes klaarstaan zodat direct mee kunt doen.


Onze trainingslocaties zijn
Zomerseizoen
Atletiekbaan De Sperwers
Uilevi 1
7825 SC Emmen

Winterseizoen
Sporthal Veenoord
Nieuweweg 5
7844 NA Veenoord

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Social Media

[fts_facebook type=page id=1672010769686551 access_token=EAAP9hArvboQBAGGrUYUvWEwrST1VZAuLjQ2b6HC06Ms4XxGy36NAC8u8vS9pCaXKY3muy7ZBcX6AooHZCZByyBFYGe4BkAuWPXxQWqTQHTuJFSleFbdD9ZA9jGa9ueHRqYlJ9yWI0upOunGqkZA2Nzkr5fA3CPs1KkrVyxnZBg9LZBWYVyiklYad8IuHq8ZAx2K8ZD posts=5 description=no posts_displayed=page_and_others]