Fietsen voor fietsen

In Nieuws door GSC Emmen op 24 juni 2021, 21:08

Actie Fietsen voor Fietsen

Een zeer geslaagd evenement !!!

Een groep wielervrienden en -vriendinnen met begeleiding uit Drenthe heeft van vrijdagochtend 18 juni tot zondagmiddag 20 juni 2021 non-stop gezamenlijk een “rondje” van bijna 4000 kilometer door Nederland gefietst om geld in te zamelen voor Stichting BAS (Bevordering Aangepast Sporten) en onze vereniging GSC Emmen. Zij hebben deze non-stop toertocht gefietst, zodat mensen met een lichamelijke beperking die zich niet meer op een normale fiets kunnen voortbewegen, dit toch kunnen doen op een fiets met enige aanpassing.


Als vriendengroep en fietsfanaten weten zij hoe belangrijk en leuk het is om met elkaar te kunnen sporten. Om deze reden wilden zij graag fietsen voor dit doel, zodat ook anderen weer de mogelijkheid krijgen te kunnen fietsen middels een handbike of racerunfiets. Deze zijn niet goedkoop in aanschaf en onderhoud. De wielrenners en -rensters hoopten met deze uitdaging, van bijna zestig uur fietsen, genoeg in te zamelen om meerdere handbikes etc. te kunnen aanschaffen voor stichting BAS en GSC Emmen.

Afgelopen zondagmiddag werden de “pedaalridders” hartverwarmend onthaald door familie en vrienden op sportpark Meerdijk. De laatste paar honderd meter werden ze vergezeld door een drietal racerunners van onze vereniging.

Na ontvangst op de atletiekbaan in Emmen werd er een cheque overhandigd. Dit overweldigende bedrag is door de vertegenwoordigers van Stichting BAS en onze vereniging GSC Emmen met zeer veel dank en enorme waardering voor de geleverde prestaties aanvaard.

Door een sportieve donatie van M&Gezond is er ter afronding van dit sportspektakel een gezonde maaltijd gezamenlijk genuttigd. Moe, voldaan en met trots werd er afscheid van elkaar genomen.

Een zeer geslaagd evenement !!!